Čínská medicína - Tiens

Newsletter

Pokud si přejete dostávat i novinky pro lékaře, přihlaste se před zadáním své emailové adresy. Máte možnost nechat si zdarma posílat novinky na svoji emailovou adresu. Přihlášení/odhlášení k odběru novinek:   [?]

Omega-3

Omega-3

Tiens Omega-3 je velmi kvalitním doplňkem stravy, jehož složení kombinuje nutriční přínosy rybího oleje, oleje rakytníku řešetlákového a vitaminu E. Toto dobře vyvážené složení umožňuje snadné vstřebávání, a navíc má mnoho přínosů pro naše zdraví. Hlavní přísadou TIENS Omega-3 je rybí olej. Je to cenná a nenahraditelná složka naší stravy. Neobsahuje lepek, laktózu a konzervační látky.

Mořské ryby, které jsou nejlepším zdrojem Omega 3, jsou často kontaminovány těžkými kovy, jako je např. rtuť (hlavně u tuňáka a lososa). Děti a těhotné ženy by je neměly jíst častěji než jednou týdně. Proto je doporučováno vyhovět požadavkům těla na Omega-3 kyseliny doplňkem stravy TIENS Omega-3.

info

Proč jsou Omega-3 mastné kyseliny důležité?

  • Omega-3 mastné kyseliny patří do skupiny esenciálních mastných kyselin(EFA).
  • Zejména hodnotné Omega 3 mastné kyseliny jsou EPA a DHA.
  • Rybí olej je považován za nejlepší zdroj mastných kyselin, jelikož obsahuje jak DHA, tak EPA. A navíc obsahuje vitaminy A a D, které jsou cenné pro lidské tělo.
  • Omega kyseliny hrají důležitou roli i u dětí a dospívajících.
  • Lidské tělo neumí samo vyrobit tyto mastné kyseliny, jejich nedostatek může vyústit v různé nemoci. Jelikož je lidské tělo neumí vyrobit, musíme je do našeho těla doplňovat.

Nutriční důležitost rybího tuku si lidé uvědomili po tom, co výzkumy ukázaly, že Eskymáci, navzdory jejich stravě bohaté na tuky, jen zřídka trpí onemocněními kardiovaskulárního systému. Bylo zjištěno, že příčinou nejsou genetické faktory, ale přítomnost ochranných složek rybího oleje. Navíc se ukázalo, že Eskymáci, kteří se někam přestěhovali a změnili svoji stravu také často trpí onemocněními kardiovaskulárního systému stejně jako další obyvatelé Evropy.

přínosy

  • Přínosy kardiovaskulárnímu systému

    Jedním z hlavních přínosů Omega-3 mastných kyselin je jejich vliv na správnou funkci kardiovaskulárního systému. Výzkumy dokazují, že podáváním rybího tuku se předešlo 1 úmrtí z deseti pacientů, kterým selhávalo srdce.

    Omega kyseliny redukují koncentraci „špatného" LDL cholesterolu a hladinu triglyceridů v krvi, zároveň zvyšují obsah „dobrého" HDL cholesterolu.

    Strava Eskymáků a Japonců žijících na pobřeží je bohatá na Omega-3 mastné kyseliny, EPA & DHA. Jejich úmrtnost v souvislosti s infarkty je v porovnání s těmi, kteří jedí typickou západní stravu, o hodně nižší.
  • Snižování krevního tlaku

    Při výzkumu vlivu Omega-3 mastných kyselin na snižování krevního tlaku přišli vědci z Baltimoru v USA na to, že strava obohacená o tyto kyseliny může vést ke snížení krevního tlaku hlavně u pacientů s neléčeným vysokým krevním tlakem. Analýzy 17 klinických studií zjistily, že každodenní konzumace rybího oleje může snížit krevní tlak u lidí s neléčeným vysokým krevním tlakem.
  • Udržování správné funkce mozku a nervového systému

    Omega-3 kyseliny zlepšují funkce mozku a stimulují intelektuální schopnosti. Strava obohacená o tyto kyseliny zlepšuje fyziologické funkce a koncentraci, to může eliminovat pocit zloby, úzkosti a deprese.

    Může zmírňovat symptomy, které jsou způsobeny poruchami ve vývoji nervového systému, a zpomalovat vývoj nemocí spojených se stárnutím, jako je například senilita.

    Omega -3 obsahuje DHA kyseliny, které jsou potřebné pro produkci takzvaných hormonů štěstí - serotoninu a dopaminu. Výzkumy prokázaly, že lidé trpící emočními poruchami mají v krvi jen velmi nízkou hladinu této kyseliny.
  • Přínosy pro zachování dobrého zraku

    Výzkumy, které zvažovaly vliv Omega-3 na zdraví očí, potvrzují, že konzumace mastných kyselin může mít výraznou roli při vývoji očí a může předcházet degeneraci sítnice a skvrnám v souvislosti se stárnutím.
    Podle expertů může pravidelná konzumace potravy s vysokým obsahem Omega-3 mastných kyselin EPA a DHA zabránit ztrátě zraku způsobené degenerací svalů v souvislosti s rostoucím věkem.
  • Protizánětlivé účinky

    Omega-3 kyseliny mohou zabránit aktivaci faktorů, které způsobují záněty. Při dlouhodobém užívání mohou zmírnit bolesti spojené s těmito záněty.
    Laboratorní studie ukázaly, že strava bohatá na Omega-3 mastné kyseliny může pomoci lidem, kteří trpí záněty kostních kloubů. Zjistilo se, že u mále skupiny lidí trpících osteoartritidou došlo ke snížení ztuhlost kloubů a bolest, zvýšení síly uchopení a zlepšení tempa chůze.
  • Přispívá ke zdravé pokožce

    Pomáhá předcházet vráskám a může oddálit proces stárnutí kůže. Redukuje poškození kůže, které je způsobeno přemírou vystavování se slunečnímu záření a pomáhá snižovat vliv UV záření. Reguluje funkci buněk a zajišťuje elasticitu a pružnost pokožky.
    Symptomy nedostatku Omega-3 mastných kyseliny mohou být i problémy s kůží, např. ekzémy, lupy, suchá šupinkovatá pokožka a špatná schopnost hojení poranění kůže.

Podrobnější informace o produktu Omega-3 naleznete v produktové prezentaci.

omega3